18 mai - Ziua internationala a muzeelor

18 mai - Ziua internationala a muzeelor
Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a organizat, în 1951, o reuniune numită "Cruciada pentru Muzee". Reuniunea a avut ca subiect muzeele şi educaţia iar ideea instituirii unei Zilei internaţionale a muzeelor a pornit de la accesibilitatea instituţiei muzeale.
În 1977, ICOM a stabilit data de 18 mai drept Ziua internaţională a muzeelor. Organizate la 18 mai sau în jurul acestei date, evenimentele şi activităţile planificate pentru a sărbători Ziua internaţională a muzeelor pot dura o zi, un weekend sau o săptămână întreagă. În întreaga lume, tot mai multe muzee participă la Ziua internaţională a muzeelor.
Începând din 2011, Consiliul Internaţional al Muzeelor susţine evenimentul Noaptea europeană a muzeelor, care este sărbătorit în fiecare an, în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai.

Care sunt cele mai vizitate muzee din lume?

În întreaga lume sunt mii de muzee frumoase, fiecare fiind unic prin expoziţiile şi localizarea geografică.
În topul preferinţelor se află muzeul Louvre din Paris, Franţa, care are peste 9,3 milioane de vizitatori anual şi găzduieşte peste 70.000 de opere de artă. Pe locul doi este Muzeul Național din China situat în capitala Beijing, care doar într-un an a fost văzut de peste 7,6 milioane oameni. Muzeul este o clădire impresionantă de 192.000 metri pătraţi şi cuprinde exponate din istoria chineză antică şi modernă.
Locul trei este ocupat de un muzeu din SUA,  și anume Muzeul Național de Istorie Naturală Washington. Aceasta are o sală impresionantă a oceanelor unde publicul poate vedea replica unei balene, plus multe artefacte culturale. Tot în capitala Americii se află Muzeul Naţional de Aer şi Spaţiu cu o colecţie impresionantă de artefacte de zbor. British Museum din Londra a fost primul muzeu public naţional din lume şi este vizitat de milioane de oameni. Tot în Londra se află Galeria Naţională, cea mai mare galerie de artă din ţară cu opere artistice impresionante.

Muzeul Metropolitan de Artă din  New York, sau MET, este pe locul şapte în topul publicului. Acesta cuprinde peste două milioane de lucrări care acoperă o perioadă de 5000 de ani. Oraşele italiene sunt muzee în aer liber prin arhitectura lor, iar Muzeele Vaticanului cu cele 54 de galerii de artă sunt extrem de căutate de public.  Acestea sunt doar câteva dintre ele conform yourtripagent.com.

Care sunt cele mai ciudate muzee?

Omul a fost mereu interesat de lucruri ieşite din comun. De aceea există şi o serie de muzee ciudate precum Muzeul părului din Avanos, Turcia sau Muzeul Toaletelor din Delhi, India. În Guanajuato, Mexic găsim Muzeul mumiilor, iar în capitala Olandei găsim Muzeul torturii. Paraziţii au propriul muzeu în Japonia,  iar psihiatria are un muzeu în Saint Joseph, Missouri. În România există câteva muzee ciudate precum Muzeul Crucilor din Gorj, Muzeul Nisipului din Dabuleni și  Muzeul Lingurilor din Lemn. Să nu uităm de cel mai dulce muzeu din țară, Muzeul Cofetărie din Arad.

Muzeele din România sunt deschise

După o lungă perioadă în care am vizitat muzee virtual acestea şi-au deschis în sfârşit porţile în România. Muzeul Național al Banatului propune vizitatorilor două expoziţii de excepţie, care arată că există convieţuire între vechi şi nou - ”Patrimoniul 2019” şi ”Spectrul Iubirii”.

Cateva linkuri cu alte muzee de vizitat!

https://www.clujlife.com/2019/08/27/7-muzee-de-vizitat-in-judetul-cluj/


http://www.autocarhire.ro/blog/top-7-cele-mai-interesante-muzee-din-romania/


Articol inspirat din https://stiripentrucopii.com/
 
Categorii

Suport clienti L-V : 09-19

0722583985 chidole.info@gmail.com
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!